منتدى الأرانب للجميع
حصريا .. الطريقة السرية لعمل الثومية اللبنانية  343215

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات الأرانب للجميع .
المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى . مع تحيات الإدارة

حصريا .. الطريقة السرية لعمل الثومية اللبنانية  Rabbit10


منتدى الأرانب للجميع
حصريا .. الطريقة السرية لعمل الثومية اللبنانية  343215

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات الأرانب للجميع .
المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى . مع تحيات الإدارة

حصريا .. الطريقة السرية لعمل الثومية اللبنانية  Rabbit10

منتدى الأرانب للجميع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الأرانب للجميع دخول

أول منتدى عربى رائد في مجال تربية الأرانب ومستلزماتها ... يضم صفوة خبراء المجال ويعتبر الوجهة الأولى لمربي الأرانب فى العالم العربي ، حيث يساعد أصحاب الأرانب والحيوانات بأمورتربيتها ورعايتها وكيفية التعامل معها ، تجد به أيضا كل ما يهمك عن الزراعة وتربية


حصريا .. الطريقة السرية لعمل الثومية اللبنانية

power_settings_newقم بتسجيل الدخول للرد

08072015
حصريا .. الطريقة السرية لعمل الثومية اللبنانية

االمقادير
150 جرام ثوم ( تقريبا رأس ونصف ثوم) يقطع شرائح او يدق بالهون
ولتقشير الثوم ضع رأس الثوم فى علبة بلاستيكية ورجها بقوة يمينا ويسارا ثم طلع الثوم هتلاقية مقشر جاهز

نصف لتر زيت نوعية ممتازة

نصف ملعقة ملح كبيرة

ربع ملعقة صغيرة ملح ليمون او اقل

2 بياض بيضة بلدى او بياض بيضة واحدة افرنجى

الطريقة
اضرب الثوم فى الخلاط مع قليل من الماء ( بحيث لا يتعدى الماء نصف سكينة الخلاط ) ولا توقف الخلاط ابدا حتى تنتهى
ضع الاملاح مع الخليط ثم ملعقتين زيت ثم بياض البيض
اهم خطوة ( ارفع زجاجة الزيت وابدء بصب الزيت على شكل سرسوب رفيع جدا من الزيت بلا توقف واكرر سرسوب رفيع .. حتى يتجمد الخليط توقف فورا )
واستمتع باشهى نوع من المقبلات الصحية فى حياتك بديلا عن الكاتشب والمايونيز .. لكل انواع المقليات والمشويات


تعاليق

مصطفى2
الدجاج المشوى على الفحم
دجاجة مقطعة نصفين طوليا ( ضع كل نصف على لوح تقطيع وبمطرقة خشبية اضرب على كل الاجزاء حتى تفرده تماما ولا يكون هناك جزء اعلى من الثانى ) طبعا الغسيل مع الخل مهم
2 بصلة كبيرة
2 فلفل اخضر حار
1 طماطم صغيرة
كمون وملعقة ملح كبيرة وطماطماية صغيرة وفلفل اسمر وابيض وعصير ليمونة واضف كل ما تريد من التوابل
ضع كل هذة الاشياء فى الخلاط واضربها مع قليل من الماء او ابشرها فى المبشرة
ضع بعض الخلطة فى اناء ثم ضع الدجاجة ثم صب باقى الخلطة فوقها ثم ضع الاناء بالثلاجة واتركه من ساعتين لاربع
اشعل الفحم او قطع خشب طبيعى من الشجر ولكن لتكن كتلا وليست فروع رفيعة حتى تحمر
ضع الدجاجة فى سلك الشواء وقلبها كل دقيقتين مع التهوية على الفحم
لمدة 45 دقيقة وليس اقل حتى تنضج تماما
هناك طريقة اخرى وربما صحية اكثر وتعطى نفس الطعم
ضع الدجاجة المتبلة فى طاسة على النار مع خلطتها ثم اطهيها على البوتاجاز 40 دقيقة على نار هادئة
ثم ارفعها واكمل فوق الشواية ل 15 دقيقة حتى تكتسب طعم الشواء .......
محمد-حسن
مشهي ! ..
( بدأت أشعر بالجوع رغم أني قد تعشيت للتو ! ) ..
و فكرة رائعة جدا بالنسبة لوضع الدجاج في الطاسة على النار قبل الشواء ، حيث يصادف أن يكون الدجاج وردي اللون من الداخل و غير كامل النضج في حال الشواء مباشرة ..
أظن بتنفيذ هذه الفكرة سينضج بشكل كامل و في زمن أقل ، كما سيكون أكثر هشاشة ..
سلمت يداك .. و سلمت مذكرة الوصفات .
و يسعدني أن أكون أول المباركين للترقية .
eman mohamed
تسلم ايدك

جزاك الله خيرا وصفة جميلة
eman mohamed
بس معلش استاذ مصطفى مكان الموضوع فى قسم المطبخ

ياريت بس حضرتك تحط كل موضوع فى مكانه ليحصل على نسب مشاهدة اكبر

وشكرا ليك
مصطفى2
الله يبارك فيك استاذ محمد
بالنسبة للمذكرة هى مش مذكرة وصفات ولا حاجة .. هى دى بس الوصفة الوحيدة اللى كانت فيها بس لاهميتها ..
الله يسلمك يا دكتورة .. لكنى عمال ادور على الطريقة اللى انقل بيها الموضوع للقسم بتاعة مش لاقيها ..
eman mohamed
معلش ولا يهمك

لو كدة هنقله انا
احمدمليحه
اللهم انى صائم
مصطفى2
محمد-حسن كتب:
مشهي ! ..
( بدأت أشعر بالجوع رغم أني قد تعشيت للتو ! ) ..
و فكرة رائعة جدا بالنسبة لوضع الدجاج في الطاسة على النار قبل الشواء ، حيث يصادف أن يكون الدجاج وردي اللون من الداخل و غير كامل النضج في حال الشواء مباشرة ..
أظن بتنفيذ هذه الفكرة سينضج بشكل كامل و في زمن أقل ، كما سيكون أكثر هشاشة ..
سلمت يداك .. و سلمت مذكرة الوصفات .
و يسعدني أن أكون أول المباركين للترقية .

الدجاج المشوى يا عم محمد لازم 45 دقيقة على الساعة والا ممكن يطلع غير ناضج ومش هيبقى ظريف
محمد-حسن
شكرا جزيلا أستاذ مصطفى .
مصطفى2
فى ملحوظة صغيرة يا جماعة .. لو عايز الثومية اكثر تركيزا واقل فى الزيت .. ضع بياض 2 بيضة بدلا من بياض بيضة واحدة وبكدة هتتماسك اسرع مع كمية زيت اقل وتتجمد معاك اسرع ..
داليا حمدي
اولا شكرا علي الموضوع وتسلم ايدك
انا بقا بعما نفس الخلطة دي بس انا بشويها علي الفحم اول
لحد ما تاخد اللون اللي انا عاوزاة والطعم طبعا وبعدين بحطها في حلة اوطاسة
مع قليل من الخلطة المتبقية واسيبها علي نار هادية خالص لحد ما تكمل سواها
وبتبقا احسن من اللي جاية من برا
eman mohamed
طب ليه مش العكس يا استاذة داليا ؟

يعنى لما تشويها وبعدين تحطيها على النار مع الخلطة هتنزل مية تانى وهتبدأ تطرى ولا ايه اللى بيحصل معاكى ؟
مصطفى2
ملحوظة صغيرة فى ( الدجاج المشوى على الفحم ) الدجاج المقصود للشوى يكون اوزان صغيرة قدر المستطاع بحيث لا يتعدى وزن الدجاجة 1750 جرام والا فان وقت الشوى يكون اكثر من 45 دقيقة وهناك عوامل اخرى مؤثرة وهى
اولا كمية الفحم اذ ينبغى امتلاء الشواية وليست قطعا متناثرة
ثانيا درجة اشتعال الفحم كلة اذ ينبغى ان تكون قطع الفحم كلها مشتعلة وليس البعض
والا فيفضل الطريقة المعدلة وهى تسوية الدجاج فى صينية على البوتاجاز مع بعض الخلطة ثم رفعة واضافة باقى الخلطة لة والتكملة على الفحم
power_settings_newقم بتسجيل الدخول للرد
remove_circleمواضيع مماثلة
privacy_tip صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى