أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات الأرانب للجميع .
المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى . مع تحيات الإدارة
منتدى الأرانب للجميع
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات الأرانب للجميع .
المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى . مع تحيات الإدارة
منتدى الأرانب للجميع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
أول منتدى عربى رائد في مجال تربية الأرانب ومستلزماتها ... يضم صفوة خبراء المجال ويعتبر الوجهة الأولى لمربي الأرانب فى العالم العربي ، حيث يساعد أصحاب الأرانب والحيوانات بأمورتربيتها ورعايتها وكيفية التعامل معها ، تجد به أيضا كل ما يهمك عن الزراعة وتربية
جميع الاعضاء متفقين علي ان علف ايبكس مرضعات هوه الافضل للشخص الزي يريد الاستقرار علي علف واحده للمرضعات وللتسمين وللفطام وشكرا
افضل علف حتي الان من وجهة نظري هو علف المصطفي شغال من 30 سنة ممتاز ومجرب من جميع المربيين القدامي ثابت التكوين(مفيش لعب كل فترة) سعر معقول
استخدم علف اكسترا من افضل الانواع الموجودة حاليا
كيف يتم اضافة الخميرة والعسل الاسود وما هى الفائدة
افضل الاعلاف سؤال صعب اولا كل واحد هايشكر فى العلف ال بيستخدمه ومن غير مقارنه عمليه يعنى ال جرب ايبكس بيقول افضل علف وهو ماجربش غيره وان كان جرب فقراره مش على اسس صح علشان كده ياريت اى واحد بيتكلم يكتب اسسه ال عليها قيم ان علفه الافضل وليه انا شخصيا مع الايبكس كافضل الموجود بالسوق التجارى لكن العلف الذى رائيته ومن منظر الارانب وتحويلها اجزم انه العلف الممتاز هو علف كان يصنع خصيصا لاحدى المزارع بالاسماعليه وتكلفة الطن2600جنيه على صاحب المزرعه يعنى لو هايتعمل تجارى مش هايقل تمنه عن2800جنيه
تضاف الخميره بحلها فى ماء فاتر وتضاف لمياه الشرب للنتاج حديث الفطام مع تصويمه 24ساعه كامله لاعطاء فرصه لنمو البكتيريا فى امعائه لاستقبال العلف وحسن تحويله دون نفاق ويضاف العسل الاسود مقدار5سم على ليتر المياه للارانب خاصه النتاج بيفيد فى زيادة الوزن ونتائجه جباره انا باستخدم الاثنين
ممتازة الفكرة استاذ اشرف
استاذ اشرف كل عام وحضرتك بخير ممكن نعرف اسم المزرعة بتاعة الاسماعيلية لانى شوفت فعلا صديق جايب علف من مزرعة هناك وفعلا نتايجة ساحرة عندة عمر 25 يوم حوالى 850 جرام وشكرا
تقصد الخميره (البيره) التى توضع على الخبز.. أم الخمائر البيطريه المستخدمه لتعزيز الميكلوفلورا التى يعتمد عليها الارنب جزئيا فى عملية الهضم؟؟؟
اشرف غيث كتب:
استاذ اشرف كل عام وحضرتك بخير ممكن نعرف اسم المزرعة بتاعة الاسماعيلية لانى شوفت فعلا صديق جايب علف من مزرعة هناك وفعلا نتايجة ساحرة عندة عمر 25 يوم حوالى 850 جرام وشكرا
العلف يوثر فعلا لاكن مش للدرجه ديه يعني صحه الام تفيد وعدد الخلفه يفرق يعني 5 مش زي 8 وعلي فكره في ام تلاقيها كبيره الحجم والوزن لكن رضعتها مش كويسه والعكس كل ده بجانب الفيتامين + الرعايه
المزرعه كانت بتاع مستثمر عربى وصفى ويعرفه المهندس بليغ حمدى هو كان فيه مهندس بيصنع له العلف فى الشرقيه بليغ ممكن يفيدك اكتر عن الاسم
وشكرا
Heavy equipmentالسبت أكتوبر 29, 2011 12:37 am