اهلا وسهلا بكم فى المطبخ هنعمل النهاردة مع بعض المكرونة بالباشميل
يعنى هنعمل مكرونة .....ولحمة مفرومة ........باشميل
المقادير :
نص كيلو مكرونة قلم
4لتر ماء مغلى
نص كيلو لحمة مفرومة
بصلة كبيرة
2 فلفل رومى
1 جزرة
فلفل
ملح
زعتر
كبابة صينى وسنة روزمارى
4 ملاعق دقيق
لتر لبن
سمنة او زبدة
الاول المكرونة
هنغلى مية على النار ونحط معاها ملح وبعد لما تغلى هنحط المكرونة القلم ونسيبها حوالى ربع ساعة مع التقليب المستمر علشان متعجنش
ثانيا اللحمة
هنفرم بصلة كبيرة مع الفلفل رومى مع الجزرة وبعدين نشوحهم على النار بسمنة لحد اللون الدهبى نحط عليهم اللحمة المفرومة ونقلبهم مع بعض كويس ونضيف الملح والفلفل والزعتر والكبابة والروزمارى ونقلبهم مع اللحمة كويس ونسيبها على نار هادية تنزل ميتها لحد ما تستوى
ثالثا الباشميل
نسخن السمنة بس مش اوى ونضيف عليها الدقيق ونقلب لحد ما الدقيق يبدأ لونه يتغير هنضيف عليه الملح والفلفل وبعدين نحط اللبن تدريجيا بارد مش سخن مع التقليب علشان ميكلكعش ونطفى النار ونسيبه يبرد وبعدين نكسر عليه بيضة وممكن نضيف معلقة صلصة عليه حسب الرغبة
وبكدة بقى عندنا ال3 حاجات نبدأ نرص
1- ندهن صينية متوسطة بالسمن
2-نحط طبقة باشميل خفيفة
3-نحط نص كمية المكرونة
4-نحط اللحمة
5-باقى كمية المكرونة
6- وبعدين طبقة الباشميل الباقية ونخليها تغطى كل المكرونة
7-نضيف على الوش جبنة باروميزان او موتزريلا للى عايز
8- ندخلها الفرن ونفتح الشواية علشان الوش يحمر
وبالهنا والشفا
يعنى هنعمل مكرونة .....ولحمة مفرومة ........باشميل
المقادير :
نص كيلو مكرونة قلم
4لتر ماء مغلى
نص كيلو لحمة مفرومة
بصلة كبيرة
2 فلفل رومى
1 جزرة
فلفل
ملح
زعتر
كبابة صينى وسنة روزمارى
4 ملاعق دقيق
لتر لبن
سمنة او زبدة
الاول المكرونة
هنغلى مية على النار ونحط معاها ملح وبعد لما تغلى هنحط المكرونة القلم ونسيبها حوالى ربع ساعة مع التقليب المستمر علشان متعجنش
ثانيا اللحمة
هنفرم بصلة كبيرة مع الفلفل رومى مع الجزرة وبعدين نشوحهم على النار بسمنة لحد اللون الدهبى نحط عليهم اللحمة المفرومة ونقلبهم مع بعض كويس ونضيف الملح والفلفل والزعتر والكبابة والروزمارى ونقلبهم مع اللحمة كويس ونسيبها على نار هادية تنزل ميتها لحد ما تستوى
ثالثا الباشميل
نسخن السمنة بس مش اوى ونضيف عليها الدقيق ونقلب لحد ما الدقيق يبدأ لونه يتغير هنضيف عليه الملح والفلفل وبعدين نحط اللبن تدريجيا بارد مش سخن مع التقليب علشان ميكلكعش ونطفى النار ونسيبه يبرد وبعدين نكسر عليه بيضة وممكن نضيف معلقة صلصة عليه حسب الرغبة
وبكدة بقى عندنا ال3 حاجات نبدأ نرص
1- ندهن صينية متوسطة بالسمن
2-نحط طبقة باشميل خفيفة
3-نحط نص كمية المكرونة
4-نحط اللحمة
5-باقى كمية المكرونة
6- وبعدين طبقة الباشميل الباقية ونخليها تغطى كل المكرونة
7-نضيف على الوش جبنة باروميزان او موتزريلا للى عايز
8- ندخلها الفرن ونفتح الشواية علشان الوش يحمر
وبالهنا والشفا
احمد السيسىالثلاثاء يونيو 09, 2015 10:06 pm